Skip to main content

Otvoren je Hungarikum centar u Subotici

Subotica 1

U Subotici je 3. marta 2016., nakon Beograda, Novog Sada i Kanjiže, otvoren Centar Hungarikum. Radi se o prodavnici u ulici Dimitrija Tucoivća, u kojoj se može kupiti oko 700 proizvoda iz Mađarske i Vojvodine, uključujući vina, salame i sireve.

Već je prvog dana vladalo veliko zanimanje kupaca, a prodavnicu je svečano otvorio ambasador Mađarske Atila Pinter koji je istaknuo pokazatelje međusobnih trgovinskih veza, čemu doprinose i prodavnice Hugarikuma. Trgovinske veze Srbije i Mađarske se konstantno šire, nadamo se da ćemo i ove godine zabeležiti lepe rezultate, a sa kolegama radimo na tome da pojačamo zastupljenost mađarskih proizvoda u Srbiji – dodao je ambasador Pinter.

Predsednik Mađarskog nacionalnog saveta Jene Hajnal je istaknuo značaj vojvođanskih proizvoda rekavši da mu je drago da u prodavnici nalazi proizvode vojvođanskih proizvođača, dok je gradonačelnik Subotice Jene Maglai rekao kako je otvaranje ove radnje vrlo pozitivno jer omogućuje da se najkvalitetniji proizvodi mogu kupiti na legalan način.

Zamenik direktora firme Hungarikum Karolj Kermeci izjavio je kako planiraju da otvore ukupno devet prodavnica, a da bi se sledeća mogla otvoriti u Somboru ili Zrenjaninu.
(izvor teksta: pannonrtv.com)

Posetioci su mogli pogledati predstave plesnog kluba "Tisa" iz Kanjiže, i produkciju Drame na Mađarskom jeziku Narodnog Pozorišta u Subotici, predstavu glumaca Ervin Palfy i Geza Kučera.

Pripremili smo široku lepezu, oko 700 proizvoda delikatesa, sireva, vina iz svih krajeva i, naravno, ukusne poslastice. One će kupcima biti dostupne po veoma pristupačnim cenama – rekao je na otvaranju direktor Karolj Kermeci. - Zahvaljujući preduzeću „Tisacoop“, na jedan zanimljiv način posetioci će moći da upoznaju sve vrednosti Mađarske. Otvaranje ovog maloprodajnog objekta ojačalo je dobre odnose dve susedne zemlje, a planira se otvaranje prodavnica širom Srbije.

 

„Torley“ šampanjci, „Tokaji“ vina i „Dionisova pića“ iz drugih regija, originalne „Pick“ zimske salame, panirani punjeni proizvodi od ćurećeg mesa, suhomesnati proizvodi, „Trapist“ i „Karavan“ sirevi, kesten pire - samo su deo bogate palete proizvoda.

Na ovom mestu neće biti predstavljena samo gastronomija, već i turistički potencijali, banje i velnes centri, kao i čuvena Žolnai keramika i kulturna istorija Mađarske.
(izvor teksta i slike: subotica.com)

Proizvodi

Pogledajte naš bogat asortiman proizvoda i sirovine koje nudimo.

Brendovi

U ponudi imamo najznačajnije brendova mađarskih delikatesa i vina.

Maloprodaja

Našu široku paletu proizvoda možete naći u našim Hungarikum Centrima.