Ugrás a tartalomra

Ünnepélyes keretek között hivatalosan is átadásra került a Tisamed mézfeldolgozó és csomagolóüzem

Pogon za med

2019. március 12-én hivatalosan is átadták a magyarkanizsai Tisacoop Kft.-hez tartozó Tisamed új mézfeldolgozó és csomagolóüzemét.

Az elmúlt években a Magyar Kormány, valamint a Prosperitati Alapítvány pénzügyi támogatásával elindulhatott egy olyan beruházás a telephelyünkön, amelynek keretében további 2.000 m²-rel és több mint 3.000 raklaphellyel bővült a logisztikai kapacitásunk, illetve ami talán ennél is fontosabb, hogy felépülhetett egy évi 1000 tonnás kapacitással rendelkező mézüzem, amely a vajdasági méhészek által megtermelt méz jelentős részét hívatott felvásárolni és szakszerűen feldolgozni.

Ennek megfelelően a tavalyi évben közel 200 méhésszel kötöttünk szerződést, akiktől 170 tonna mézet vásároltunk fel.

A tavalyi év végére elkészült a mézüzem is, mely saját laboratóriummal rendelkezik biztosítva a felvásárolandó méz megfelelő minőségét.

 

Az integrátori szerződésekkel a termelők garantált áron és időben adhatják el a megtermelt mézet - hangzott el a megnyitón. Az üzem ezer tonnás kapacitással rendelkezik, és a feldolgozás után a szerbiai értékesítés mellett külföldre is szállítanak majd vajdasági mézet. Körmöci Károly, igazgatóhelyettes, Tisacoop Kft., Magyarkanizsa: „A teljes beruházás, amely 2017-ben kezdődött, meghaladta a 3 millió eurót. A beruházás keretén belül elmondhatom, hogy több mint 2000 négyzetméterrel bővült a jelenlegi raktárkapacitásunk, ez palettaszám szempontjából meghaladja a 3000 raklapnyi helyet, tehát egy bő logisztikai háttérrel, illetve kapacitásnöveléssel tudtunk ezáltal büszkélkedni.”

A hivatalos átadón részt vett Dr. Nagy István magyar agrárminiszter is. Beszédében elmondta, hogy korszakváltásnak tekinti azt, ami az elmúlt három évben megvalósult Vajdaságban: „Az a cél, amit kitűztünk, nagyon szépen megvalósult, és olyan hatásai vannak, amelyek kifejezetten a jövőbe mutatnak, és kifejezetten példaként szolgálhatnak, hiszen akárcsak ez a mézüzem, amit itt át tudunk adni, nem csak maga mint mézüzem számít, hanem az az integrációs tevékenység, amely majd 200 méhészt össze tud fogni, amely a gazdaságot tudja fejleszteni, hiszen 200 családnak megélhetést tud biztosítani, a megmaradást tudja biztosítani ezen a téren.”

A mézüzem hivatalos átadását jelentő szalagot Dr. Nagy István magyar agrárminiszter, Pásztor István VMSZ elnöke, Körmöci Károly a Tisacoop Kft. igazgatóhelyettese és Körmöci Zoltán a Tisacoop Kft. fejlesztési és export igazgatója vágták át.

A hivatalos megnyitón számos tartományi és önkormányzati tisztségviselő is jelen volt.

Bízunk benne, hogy az új üzemünk hamarosan nem csak vállalatunk további fejlődéséhez járul majd hozzá, hanem a vajdasági méhészet továbbfejlődéséhez is.

 

 

Az eseménnyel kpcsolatos egyéb médiamegjelenéseket a következő linken tekinthetik meg:

https://www.magyarszo.rs/hu/3933/galleria/198733/A-Tisamed-m%C3%A9zfeldolgoz%C3%B3-%C3%A1tad%C3%A1sa-Magyarkanizs%C3%A1n.htm

https://www.vajma.info/cikk/gazdasag/6417/Megnyilt-a-magyarkanizsai-Tisamed-mezfeldolgozo-uzem.html

https://pannonrtv.com/rovatok/gazdasag/kulfoldre-szallit-majd-vajdasagi-mezet-tisamed

A magyarkanizsai Info TV összefoglalója:

Termékek

Tekintse meg gazdag termék- és nyersanyagkínálatunkat.

Brendek

A magyar finomságok és borok legnagyobb brendjei megtalálhatóak kínálatunkban.

Kiskereskedelem

Termékeink széles választéka megtalálható a Hungarikum Centar üzleteinkben.