Skip to main content

Svečanim otvaranjem, zvanično je pušten u rad pogon za preradu i pakovanje meda pod nazivom TISAMED

Pogon za med

Svečanim otvaranjem, 12.03.2019. godine je i zvanično pušten u rad pogon za preradu i pakovanje meda.

U prethodnim godinama uz finansijsku pomoć Mađarske vlade i Fondacije „Prosperitati” pokrenuta je velika investicija na našoj parceli. U okviru projekta čija je vrednost preko 3 miliona eura, logistički kapaciteti će biti povećani za dodatnih 2.000 m² odnosno više od 3.000 paletnih mesta, a što je možda još važnije izgradili smo i objekat za preradu meda godišnjeg kapaciteta od 1.000 tona, što će omogućiti vojvođanskim pčelarima siguran otkup sopstvene proizvodnje, profesionalnu obradu i siguran plasman u raznim pakovanjima u skladu sa zahtevima tržišta.

Kao integratori prošle godine smo sklopili ugovore sa 200 pčelara i izvršili otkup raznih vrsta meda u količini od 170 tona.

Krajem prošle godine uspešno smo završili pogon za otkup i preradu meda, koji u svom sastavu ima najmoderniju labolatoriju koja garantuje siguran kvalitet meda.

U našim pogonima će se vršti pakovanje raznih sorti meda počevši od bagremovog, lipovog, cvetnog, svilenice.

Verujemo da će naš novi pogon doprineti daljem razvoju „Tisacoop”-a i ujedno doprineti daljem razvoju vojvođanskog pčelarstva.

 

Na osnovu potpisanih integratorskih ugovora, pčelari mogu da predaju med po ugovorenim cenama i dogovorenim rokovima isporuke - rečeno je juče na otvaranju pogona za otkup i preradu meda. Pogon za preradu meda ima kapacitet od 1.000 tona na godišnjem nivou, a nakon prerade, med vojvođanskih pčelara će se plasirati na tržište Republike Srbije i na ino tržišta.

Kermeci Karolj zamenik direktora "Tisacoop" d.o.o. Kanjiža:"Ukupna investicija koja je započeta 2017 godine premašuje 3 miliona eura, u okviru investicije kapacitet skladišnog prostora je povećan za više od 2.000 m² odnosno za više od 3.000 paletnih mesta, tako da se možemo pohvaliti povećanim skladišnim prostorom koji će nam mnogo značiti u daljem poslovanju i zadovoljenju potreba potrošača":

Pogon za preradu meda su svečano proglasili otvorenim gospodin Dr. Nađ Ištvan ministar poljoprivrede Republike Mađarske, Ištvan Pastor predsednik VMS, Karolj Kermeci zamenik direktora "Tisacoop" - a i Zoltan Kermeci direktor razvoja i izvoza "Tisacoop" - a

Na zvaničnoj ceremoniji otvaranja bili su prisutni brojni pokrajinski i opštinski zvaničnci.

Verujemo da će naš novi pogon doprineti daljem razvoju „Tisacoop”-a i ujedno doprineti daljem razvoju vojvođanskog pčelarstva.

Products

Take a look at the wide range of products and commodities that we offer.

Brands

We offer many brands of Hungarian delicacies and wines.

Retail

Our wide range of products can be found in our Hungarikum Centar shops.